(1.7.2020)

Mihin on kadonnut tämän maailman inhimillisyys? Milloin ahneus, itsekkyys ja vittumaisuus on noussut sympatian, empatian ja puhtaasti ihmisenä olemisen yläpuolelle? Eikö tänä päivänä tarvitse olla ystävällinen tai asiallinen, jos on saavuttanut tietyn aseman? Ihminen ihmiselle?

Pihatiellä on yhä huoltoajo sallittu.

Puhun nyt saamastani parkkisakosta omalla kotipihalla suorittaessani huoltoajoa. Pihatiellä on yhä huoltoajo sallittu. Tiedän, ettei pihatie ole parkkipaikka enkä sitä sellaisena ole käyttänyt. En ole siitä pahoillani, että autoani sakotettiin väärin pysäköimisestä.

Olen ärsyyntynyt ja vittuuntunut siitä, millaisen vastauksen saimme, kun selitimme pysäköinnin syytä huoltoajolle sallitulle pihaväylälle. Varsinkin, kun jätimme auton niin, ettei se mitenkään estänyt muiden liikennettä tai olisi pelastusajoneuvojen tiellä.

Teimme muuttoa ja haimme tuona päivänä viimeiset kannettavat asunnostamme pois. Koronan takia meillä oli meidän neljä lastamme mukana, kun ei niitä saanut päiväkotiinkaan toimittaa. En muuten suosittele pakkaamista ja muuttamista neljän lapsen kanssa, joista vanhin täytti viisi huhtikuussa. Ihan vain knoppitietona, jos jäitte miettimään.

Otimme myös vastaan yhden jääkaappipakastimen ja viimeistelimme asunnon tuleville vuokralaisille. Tämä kaikki selitettiin Parkkipaten reklamaatiossa. Huoltoajoksi lasketaan, jos aikuista kohden on enemmän kuin yksi alle 7-vuotias lapsi. Jossain puhuttiin aikuista kohden vähintään kahdesta alle 7-vuotiaasta lapsesta. Check.

Huoltoajoksi myös lasketaan muuttaminen, joka oli meillä loppusuoralla. Viimeisiä tavaroita vaille valmis. Check.

Vastataan tylysti, kapulakielellä kierrellen.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt Parkkipatelle. Rahat on otettava sieltä, mistä saadaan. Eikä miten tahansa, vaan äärimmäisen vittumaisella tavalla. Reklamaatioon vastataan vasta eräpäivän jälkeen. Vastataan tylysti, kapulakielellä kierrellen. Kuin seteli olisi ainoa kieli, mitä maailma puhuu.

En ole kiukkuinen niille, jotka sakottavat. Heidän ammattinsa on ehkä vielä epäkiitollisempi kuin omani. He saattavat saada jopa omaan terveyteen tai henkeen kohdistuvia uhkauksia enemmän kuin minä.

Uutispläjäys. Tuollainen henkilö vastaamassa reklamaatioon ei helpota työntekijöiden oloja. Ei paranna mielikuvaa sakottavista Pirkoista ja Pateista. Oma ärsyyntyneisyys nousi muutaman kymmenen metriä hetkellisesti, vaikka kuinka yritän miettiä vain heidän tekevän työtänsä.

On myös oma vika, ettemme ole koskaan hakeneet invalidilappua auton ikkunaan, sillä Tiinan kampurajalka on välillä todella haastava. Ja kiemurtelevien taaperoiden perässä juokseminen tai väkisin raahaaminen alkaa käymään lähes mahdottomaksi urakaksi. Mutta tämä menee omaan piikkiin. Samoin kuin auton pysäköiminen.

Olisiko siinä sopiva motto Parkkipatelle?

En tiedä, mihin katosi asiakaspalvelijan inhimillisyys, joka vastasi meidän reklamaatioomme. Olen yhä sitä mieltä, että meillä oli kaikki oikeus ajaa auto pihatien perälle, pois kaikkien tieltä ja hoitaa pikaisesti asiat alta. Emme ole pitäneet autoa koskaan turhaan pihassa. Emme koskaan.

Toisin kuin monet muut. Pitäneet autoja pihatiellä rappujen edessä niin, ettei siitä olisi mahtunut edes pienellä kauppakassilla ohitse. Samat autot joka päivä. Samaan aikaan. Ja vierailevat tähdet päälle.

Tiedän myös Parkkipaten sakottaneen autoja vieraspaikalla viikonloppuisin, jos ei kiekkoa ole ollut. Kuitenkin pysäköintipaikan liikennemerkki vaati kiekkoa vain arkisin klo. 8-20. Lieneekö sama taktiikka kuin meidän tapauksessamme? Otetaan raha niiltä hyväuskoisilta, jotka eivät halua merkintää luottotietoihin. Otetaan raha sieltä mistä saadaan.

Se lienee ongelma. Raha on otettava siitä, mistä se saadaan. Olisiko siinä sopiva motto Parkkipatelle? Maksavatko ihmiset mieluummin kuin kinaavat roposista? Eivätkö ihmiset uskalla haastaa? Olla erimieltä? Vaikeneminen on hiljaista hyväksymistä. Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, minkä haluat hiljaa hyväksyä.

Pysäköinninvalvonnan idea on nimenomaan siinä, että pidetään pelastus-, piha- ja kävelytiet vapaana niille tarkoitetuissa funktioissa. Ettei pysäköimisestä tule villiä viidakkoa. Pysäköinnin valvonnan tarkoitus ei ole rahastaa tai kiusata niitä, joilla on olemassa syy pysäköimiseensä.

Kyllä. Minä pysäköin pihatiellä, jossa huoltoajo on sallittu. Paitsi Parkkipaten mielestä ei ole. Tai ajomme ei vastannut huoltoajoa heidän määritelmänsä mukaan.

Kiitos kun odotitte kokonaiset kuusi (6) minuuttia auton luona sakottaessanne.

Meidän olisi pitänyt olla auton välittömässä läheisyydessä.

Tervetuloa Parkkipate näyttämään, miten riisumme neljä lasta, joista vanhin on juuri täyttänyt viisi ja nuorin täyttää vasta vuoden loppuvuodesta.

Tervetuloa näyttämään, miten kakkaralli hoidetaan neljän lapsen kanssa, joista kahdella on vaipat ja sisällä vain yksi vessa.

Tervetuloa näyttämään, kuinka ratkotaan ilmiriita ilmasiveltimellä maalatun ilmamaalauksen kaataminen sisaruksen toimesta.

Tervetuloa näyttämään, miten lapsen uhmakohtaus saadaan sormia napsauttamalla katkeamaan.

Tervetuloa näyttämään, miten pakkaat täyteen sullotusta 74 neliöstä tavarat muuttovalmiiksi, kun siinä vuorollaan jokainen lapsi vaatii jotain. Jokainen tarvitsee tilaa leikkiä. Ja juuri sen esineen tai tavaran leikkiinsä, minkä pakkasit laatikkoon.

Tervetuloa näyttämään, miten juokset kaksi leikki-ikäistä lasta ja yhden taaperon kiinni, kun jokainen kirmaa eri suuntaan. Jokaisessa suunnassa omat vaaransa. Teet sen vielä vauva sylissä.

Tervetuloa näyttämään, miten tämä kaikki tehdään auton välittömässä läheisyydessä. Kiitos kun odotitte kokonaiset kuusi (6) minuuttia auton luona sakottaessanne.

Olemme kuitenkin toimessamme erittäin hyviä. Taitomme on hiottu viimeisen viiden vuoden aikana lähes täydelliseksi. Silti neljä lasta vie aikaa. Jopa kahdelta. Monistautumista emme vielä hallitse.

Onneksi olkoon

Toivon, että mahdollisimman moni taloyhtiö luopuisi teidän käyttämisestänne. En työntekijöidenne takia, vaan sinun, kuka vastasi meidän palautteeseemme. Taloyhtiöt voisivat sopia järkevästä tavasta hoitaa asiat eikä ulkoistaa sitä kaltaisellenne rahanahneelle korporaatiolle.

Kyllä, minulla meni tunteisiin. JOTEN HALUAN VAROITTAA KAIKKIA KÄYTTÄMÄSTÄ TEIDÄN PALVELUJANNE. En sen takia, että sallisin pysäköinnin mihin tahansa tai että vihaisin parkkipirkkoja. Sen takia, että haluan tulla kohdelluksi ihmisenä, en rahatukkona.

P.S. Maksoin appeni pysäköintivirhemaksun pihasta, kun epähuomiossa unohti laittaa kiekon. Koska häntä harmitti tosi paljon.

P.S.S. Maksan tämänkin, koska en halua maksuhäiriömerkintää. 

Onneksi olkoon. Saitte minun rahani, menetätte toivottavasti ainakin yhden taloyhtiön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s