(17.12.2019)

Parasta kaikessa on, ettei minun tarvitse poistua kotisohvalta.

Yhteistyössä Slipstopin kanssa.

Olemme käyneet yhdessä, jos toisessa, päiväkodissa meidän parin vuoden päiväkotiuran aikana. Olemme nähneet niin kunnallisen pienen päiväkodin kuin ison ja mahtavan. Kunnallisesta siirryimme yksityiselle sijainnin takia, kun pieni kunnallinen päiväkoti pisti ovensa säppiin niin sanotusti tarpeettomana.

En tiedä, voinko sanoa rakastuneeni, mutta ihastuneeni ainakin Slipstopin tossuihin

Ihmetykseksemme yksityisellä ei ollut pakollisena tossuja lapsille, toisin kuin kunnallisessa. Kuinka epähygieenistä on juosta sukkasilteen pitkin päiväkodin käytäviä kaiken lian ja lattialle eksyneiden ruoantähteiden keskellä. Puhumattakaan vedestä ja lumesta, hiekasta ja liukkaista lattioista. Mitä tekee lapsi, kun sukilla ei pysy mielestään riittävän hyvin pystyssä? Ottaa sukat pois.

Me pidimme päämme ja käytimme tossuja päiväkodissa, vaikkei se ollut pakollista. Emme joutuneet taistelemaan uhmakkaiden 4v, 3v ja mallioppimisen mestarin 1v kanssa niiden käytöstä, sillä lapset olivat innoissaan aina, kun tossut sai jalkaan. Myöhemmin päiväkodista tuli yleinen viesti tossujen käytön tarpeellisuudesta. En pidä kirjaa, mutta yhä useampi vanhempi näyttää päätyneen samaan tossuvalintaan kuin mekin. Eikä syyttä.

Olemme käyneet läpi lukemattomia tossuja lapsille. Lähinnä elämän hektisyyden takia, tossujenkin osto on jäänyt viimetippaan. Joko vanhojen käydessä yllättäen pieneksi, niiden lahoamisen takia tai kokonaan niiden puutteesta, johon herää päivää ennen tarvetta. Tossuvalikoima on suhteellisen suppea ylipäätään.

En tiedä, voinko sanoa rakastuneeni, mutta ihastuneeni ainakin Slipstopin tossuihin. Eikä meillä ensimmäisten Slipstopin tossujen jälkeen muuta ole enää tullutkaan. Eikä tule. Ja siihen on muutama, hyvin yksinkertainen syy.

Ja paljas jalka on aina paras

Tärkein huomio on se, että lapset tykkäävät. Saavat puettua ne itse jalkaan ja otettua pois ilman taistelua. Slipstopin kuosissa on laaja valikoima mitä hienoimpia kuvioita, jotka miellyttävät sekä lasten että vanhempien silmää. Ainoa haitta siinä on, että jos valitaan lasten kanssa mieluisat tossut, on valinnan vaikeus päätyä yhteen. Lapset kun haluaisivat useammat.

Toinen oleellinen seikka on se, että ne ovat nimensä mukaiset. Tossut eivät luista liukkaalla lattialla, oli pinta sitten uimahallin kaakeli tai päiväkodin liukas lattia. Tossut ovat lupa juosta lujaa. Tai siis eivät ole lupa, vaikka lapset niin näkevät. Niillä pysytään pystyssä ja vaikka tykkäänkin ajatella, että kaatuminen on osa elämää, jotta opitaan nostamaan itsemme ylös, ei sitä ehdoin tahdoin halua kaataa lastaan.

Vannoutuneina kenkänatseina meitä miellyttää tossun keveys. Se on kuin kulkisi paljain jaloin, jonka päällä on sukka. Ja paljas jalka on aina paras, mutta esimerkiksi kuumalla hiekalla kävely saattaa olla tuskaisaa, lattia epähygieeninen tai uimahallissa liian liukasta. Nämä tossut ovat siis heti paljaan varpaan jälkeen paras vaihtoehto.

Tossut myös hengittävät hyvin eikä jalka hikoa tossun sisällä. Ohuen ja joustavan materiaalin ansiosta ne ovat helppohoitoiset. Lika on helppoa niistä vain huuhtoa pois eikä tossujen kuivumista tarvitse liikaa odotella.

Hinta on yksi tekijä suhteessa ominaisuuksiin ja kestävyyteen

Lasten innoittamana Tiina on myös uhannut hommata itselleen ensi kesäksi rannalle omat kappaleet. Kuuma hiekka, terävät ja pienet kivet ja mutapohja ovat tuskaiset vilkkaiden lasten äidille ja Slipstopin kanssa voi juosta aina veteen asti. Ainakin tarvittaessa. Suomen kylmä vesi ei houkuttele erityisesti, vaikka talviturkki tulee joka vuosi kastettua. Kokoja löytyy lähes vauvasta vaariin.

Slipstopin tossut ovat myös hinnaltaan ja laadultaan loistavat. Ne kestävät hintaansa nähden hyvin eivätkä maksa pientä omaisuutta hankkiessa. Meilläkin tossutetaan kohta neljä lasta, joiden jalat kasvavat välillä silmissä ja vaikka kuinka tylylle kuulostan, hinta on yksi tekijä suhteessa ominaisuuksiin ja kestävyyteen.

Te kun ette kuitenkaan usko mitä minä sanon, käykää itse katsomassa Slipstopin valikoiman laajuus ja antakaa yksille tossuille mahdollisuus. Sivuilta voi käydä lukemassa myös hieman taustoja yrityksestä ja katsastamassa tossujen hinta. Kannattaa myös seurata instagramissa 14 jalkaa ja 1 häntä, johon tuli vapaavalintaisten tossujen arvonta.

Parasta kaikessa on, ettei minun tarvitse poistua kotisohvalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s